14 Haziran 2016 Salı

Isındırıcı oyun örnekleri

Zıp Zıp Zıpla Oyunu Çocuklar oyun alanında, aşağıda gösterilen sözleri tekerleme gibi söylerler ve belirtilen devinimleri. Oyunun oynanışı şöyle olur: Örneğin adı “lahana” olan çocuk önce arkadaşlarından . Okul Öncesi Ekibi Forum Sitesi - Biz Bu İşi Biliyoruz. Tavşan gibi kim seker ? Kurbağa gibi kim hoplar? Köpek gibi kim koşar?


B- Çizgide Oynanan Oyunlar : 1- ESİR ALMA VE VERME : Oyuncular karşılıklı iki sıra. Finolar, Buldoklar, Çobanlar, Av köpekleri vb. KAPALI GÖZLE NİŞAN ALMA OYUNU Yaş Gurubu : 5-6-yaş grubu Gelişim alanı : Bilişsel gelişim alanı Amaç : Çocukların duyu organını ve dikkatini . Ali kutuda deyince eller masanın altına konur. Isındırıcı Oyun Örnekleri.


OYUNUN ADI: RENKLERİ TOPLAR GELİŞİM ALANI: Bilişsel Alan ve Dil Alanı AMACI:Verilen nesne,olay yada . Okul öncesi eğiitimde oynatabileceğiniz dinlendirici oyunlar için oyun örneklerini sizlerle paylaşıyoruz. Bu konumuzda olan dinlendirici okul oyunları . Gülme Oyunu Çocuklar halka olurlar, bir ebe seçilir. Top havadayken gülmeyen, yada top yere düşünce susmayan çocuk, oyun dışı kalır. Bu oyun çocuklara renkler öğretildikten sonra oynanır. Renkleri pekiştirme, dikkati arttırma oyunudur.


Isındırıcı oyun örnekleri

Türklerden yeni bir oyun daha, Solo Test! Tüm salon ve bahçe oyunları grup oyunudur. Amaç farklı bireylerin ortak etkileşimini sağlamaktır. Liderin komutu ile oyun başlar ve sürer.


Kör Yolcu Evini Bul” oyunu anlatılır, örnek bir. Amaç: İsimleri öğrenmek, grubu birbirine ısındırmak. Oyun saatinde oynanan tüm kurallı oyunlar ısındırıcı ve dinlendirici oyunlar. BEDENSEL KOORDİNASYON GEREKTİREN BELİRLİ MANİPULATİF HAREKETLERİ YAPABİLME OYUN ADI: AMAN AVCI VURMA . Varlıkları birebir eşleştirir. P TUTMA OYUNU :8-metre uzunluğunda kalınca bir ip alınır.


Oyundaki çocuklar bu ipi tutarak bir halka oluştururlar. DRAMA ÖRNEKLERİ KAN DOLAŞIMI Bazı çocuklar ağaç olur. Oyun hızlanır bacaklarını aç,bacaklarını kapa,ellerini aç,ellerini kapa diye komutlar verilerek oyuna devam edilir. Oyun Saatinde Uygulanabilecek Oyun Örnekleri.


Saklambaç oyunu, hem “özyapılarına göre oyun çeşitleri”. Eşler oyun başlamadan belirlenir. Her duygu adına eşli yapılabilecek bir hareket tayin edilir. Yaratıcı drama kullanılan örnek oyunlar , yaratıcı drama etkinlikleri , eğitici drama etkinlikleri , yaratıcı.


Amaç : İsimleri öğrenmek, grubu birbirine ısındırmak. Oyun faaliyetlerinde ısındırıcı ve dinlendirici oyun olarak kullanılır. Parmak oyunu çocukların hayal dünyalarını geliştirir.


Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Müziğe eşlik ederek el-göz koordinasyonu gerçekleştirir . Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Bulamazsa ebe değiştirilir ve böylece oyun devam eder.


Voleybol oyununa hazırlayıcı küçük oyunlar özellikle Beden Eğitimi dersi ve Voleybol çalışmalarının başlangıcında uygulanır. Konu edeceğim oyunlar hiçbir . Yetişkin, öğretmen tarafından uygulanan kurallı oyunlar ısındırıcı oyun , hareketli . ETKİNLİK TÜRÜ : sanat- oyun -okuma yazmaya hazırlık .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar